Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty

Karamelovo-skořicový dort

Potřebujete:

na první vrstvu:

400 g jáhel

3 žloutky

3 bílky

1 balíček skořicového cukru

2 lžičky skořice

na druhou vrstvu:

200 g Šmakoun Švestka & skořice

250 g tvarohu ve vaničce

150 g bílého jogurtu

1 žloutek

4 lžíce mléka

na ozdobu:

ořechy, med a čokoládu

Postup:

Jáhly spařte třikrát po sobě horkou vodou a uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout a mezitím si najemno nastrouhejte Šmakouna. Přidejte tvaroh, jogurt, mléko, žloutek a umixujte dohladka. Ze tří bílků vyšlehejte tuhý sníh a zbývající žloutky utřete s cukrem a skořicí do pěny. Do vychladlých jáhel zlehka zamíchejte žloutky s cukrem a poté sníh. Jáhly rozprostřete na dno dortové či zapékací formy, navrch nalijte tvaroh se Šmakounem a pečte 20 minut na 180 °C. Nakonec posypejte ořechy a čokoládou.

 

Příspěvky

Zdravá čokoládová pěna

19. 5. 2016

Bílek vyšleháme do sněhu.

Ve vodní lázni rozustíme čokoládu se lžící kokosového mléka

Kokosové mléko s tou vrchni tuhou částí vyšleháme také do pěny.

Banán rozmačkáme a rozmícháme s vajíčkem. Rozmixujeme ponorným mixérem.

Pak smícháme sníh, kokosovou pěnu, rozpuštěnou čokoládu a rozmixovaný banán.

Nalejeme do skleniček a necháme v chladu ztuhnout.

Pěnu máme hotovou a můžeme mlsat! :)